Ngjarje

Universiteti "UKSHIN HOTI" Prizren

Adresa: Rruga e Shkronjave, nr. 1 20000 Prizren, Republika e Kosovës

Tel: 029 232-140
Email: [email protected] (Rektorati)

Mbahet mbledhje komemorative në nderim të prof. asoc. dr. Fahredin Shabanit!

15 Janar 2021

Sot në ambientet e Universitetit " Ukshin Hoti" në prani të profesorëve, punonjësve të administratës, studentëve dhe kolegëve të shumtë, u mbajt një mbledhje komemorative në nderim të prof. asoc. dr. Fahredin Shabanit i cili mëngjesin e sotëm u nda nga jeta, duke lënë një zbrazëti të madhe.Prof. asoc. dr. Fahredin Shabani prej vitesh ishte profesor në Universitetin e Prizrenit, duke qenë prorektor, profesor, dhe anëtar i Këshillit Drejtues, e së fundmi ishte edhe Dekan i Fakultetit të Edukimit.Rektori i Universitetit të Prizrenit, prof. asoc. dr. Ismet Temaj, i pikëlluar për humbjen e kolegut të tij Fahredinit para të pranishmëve me disa fjalë përshkroi jetën, karrierën dhe personalitetin e tij prej një pedagogu të sukseshëm, gjithashtu theksoi se ndarja e hershme nga jeta e profesor Fahredinit është një humbje e madhe për familjen, kolegët dhe për të gjithë ata që e njohën.Disa fjalë për profesorin Fahredin i tha edhe prof. asoc. dr. Ibrahim Gashi ish-Rektor i Universitetit të Prishtinës, duke kujtuar çaste nga puna e tyre, e duke i dhënë epitete nga më të ndryshmet, siç pohoi ai duke thënë që profesor si Fahredini nuk përsëriten.Prof. asoc. dr. Fahredin Shabani u varros në Prizren, në praninë familjarëve dhe kolegëve të tyre.U prefsh në paqe dekani ynë!

<< prapa

Universiteti

UPZ është Universiteti i dytë publik në Kosovë. Në vitin 2010 numri i studentëve ishte afër 1700, ndërsa tani, në vitin 2018, numri i studentëve...

Lexo më shumë

Rekomandimet

" Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas, Prizren, Rinor Nuhiu, Zyrtar për Komunikim, Aktiviteti i USAID Drejtësia Vlen. Në fund pati diskutim në mes të panelistëve dhe pjesëmarrësve mbi të gjeturat dhe rekomandimet e raportit: Hartëzimi i nevojave të Komuniteteve për Drejtësi. "

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtësi

Në kuadër të “Javës së të drejtave të njeriut” në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të hënën është mbajtur Tryezë e rrumbullakët për prezantimin e Hartëzimit të Nevojave të Komunitetit për Drejtës. Panelist ishin: Prof. Dr. Kadri Kryeziu, Dekan në Fakultetin Juridik në UPZ, Fidan Çerkini zv.drejtor i programit, znj. Florda Mujollar, zyrtare ligjore në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas